Regels gokspelen op de doop

User avatar
Dana
Lesser God
Lesser God
Posts: 1182
Joined: Thu Oct 06, 2005 3:21 pm
Location: No longer active
Contact:

Regels gokspelen op de doop

Postby Dana » Thu Nov 05, 2009 8:08 pm

Roulette (simpelst): Men speelt tegen de bank (casino-> dealer) elke speler plaatst een bod van x-aantal chips en wordt uitbetaald als het bolletje op zijn gekozen bod komt. Een speler kan een bod plaatsen op: 1 getal, een rij ofeen kolom (of 2 aanliggende), een kruising tussen 2 of 4 getallen, een vlak (12 cijfers), of rood/zwart, even/oneven en 1-18 - 19-36. Uitbetaling is omgekeerd evenredig met het aantal getallen in je bod.

Blackjack (double) : Ook hier speelt men tegen de bank. Dit is basically het spel 21, met enkele bijkomende regels:
King, Queen en Joker tellen als 10, Aas als 11 of 1
Verdubbelen van je inzet: wanneer met de in eerste instantie gedeelde twee kaarten een puntentotaal is gehaald van 9, 10 of 11. Maar omdat men een totaal van 9,10 of 11 moet hebben telt een dubbel van A,8 waar een 2 op valt als 11, niet als 21. Door te verdubbelen wordt je inzet verdubbeld en krijg je nog slechts 1 kaart van de dealer.
Splitsen (split): is mogelijk wanneer de eerste twee ontvangen kaarten van gelijke waarde of van gelijke rang zijn. Na splitsen wordt eenzelfde inzet bij de tweede kaart geplaatst. Iedere afzonderlijke inzet hoort dan bij de afzonderlijke kaarten. De beide kaarten worden vanaf dan gespeeld als twee aparte spelen. Wanneer men twee azen splitst dan ontvangt men slechts 1 aanvullende kaart op elke aas. Als dit weer een Aas is, mag men over het algemeen nogmaals splitsen, wil de speler dit niet, dan mag de speler niet nog een kaart nemen
Verzekeren (insurance): is mogelijk wanneer de eerste kaart van de dealer een Aas is. Insurance houdt in dat er een extra inzet wordt geplaatst op de insurance-lijn ter hoogte van de helft van de oorspronkelijke inzet. Wanneer de dealer dan blackjack heeft dan wordt je insurance-inzet 2x uitbetaald en compenseer je hiermee het verlies van je verloren inzet. Wanneer de dealer geen blackjack heeft dan gaat de insurance-inzet verloren. Als een speler blackjack heeft, en de bank heeft een Aas, dan wordt men in plaats van verzekering de mogelijkheid geboden 1 op 1 uitbetaling in plaats van 1,5 tegen één te accepteren, of door te spelen met het risico op een stand-off als de bank ook blackjack heeft (even money)
Surrender (overgeven): is de mogelijkheid om als speler af te zien van het verder spelen van een bepaalde hand. Men kan zich overgeven voordat men aan de beurt is en verliest dan de helft van zijn inzet; en men kan dit niet doen als de dealer een aas heeft.

Cheerio,
Gregory
"We are the Borg. Lower your shields and surrender your ships. We will add your biological and technological distinctiveness to our own. Your culture will adapt to service us. Resistance is futile."

User avatar
Numlock
Lesser God
Lesser God
Posts: 1108
Joined: Wed Oct 07, 2009 1:52 pm
Location: DM-Rankin-FE
Contact:

Re: Regels gokspelen op de doop

Postby Numlock » Tue Nov 10, 2009 12:15 am

is het trouwens voor 'in-game' geld of echt geld en moge we swamp blut spele?
ಠ_ಠ

User avatar
Greg
Cultist
Cultist
Posts: 122
Joined: Fri Aug 04, 2006 2:39 pm
Location: Brussel
Contact:

Re: Regels gokspelen op de doop

Postby Greg » Tue Nov 10, 2009 1:54 pm

In game geld uiteraard, dus SWAMP zal er zeker niet blut door worden
May your life be like toiletpaper, long and useful!

User avatar
Ilùvatar Irmo
Evil Incarnate
Evil Incarnate
Posts: 1846
Joined: Thu Oct 05, 2006 1:34 pm
Contact:

Re: Regels gokspelen op de doop

Postby Ilùvatar Irmo » Wed Nov 11, 2009 2:25 am

zeg greg :p

Max payne2 heb je graag gespeeld zeker;)
It’s not the size of your Fwoosh, it’s how you use it

Stick them with the pointy end!

Si hoc legerescis nimium eruditionis habes

Wij zijn SWAMP. Wij spelen graag, en wie met ons voeten speelt DIE KRIJGT SLAAG!


Return to “Doop & Schachtenspel 2009-2010”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest